Hirdetés

Kívül már kész a sportok királynőjének magyarországi otthona!

2022.10.03. 09:50

Kívül már kész a sportok királynőjének magyarországi otthona!
Fotó. Schmidt Ádám/Facebook

Már csak a befejező munkák vannak hátra.

Hirdetés

Hirdetés

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nemzeti Atlétikai Központ építése - jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hétfőn. Schmidt Ádám a Facebook-oldalán közzétett videóban a létesítmény tetejéről jelentkezett Németh Balázs és Ferencz Marcel társaságában, és úgy fogalmazott, a sportért felelős államtitkárság számára különlegesen fontos a három alapsportág, így az atlétika is. A sportok királynőjének, amint ez a létesítmény elkészül, ez lesz az új otthona - tette hozzá.

Bízunk benne, hogy ez a létesítmény, illetve a jövő évben megrendezésre kerülő világbajnokság egyaránt ösztönözni fogja honfitársainkat, hogy a mindennapos testmozgás az életük részévé váljon - mondta Schmidt Ádám.

"Gőzerővel halad a világbajnokság szervezése, alig több mint 320 nap van hátra. És a cél egyértelmű, minden idők legjobb világbajnokságát szeretnénk megrendezni itt Budapesten" - hangsúlyozta Németh Balázs, a világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Ferencz Marcel, a Nemzeti Atlétikai Központ tervezője elmondta, hogy az építkezés jó kezekben van, "a kivitelező profin tartja a határidőt". A stadion legnagyobb eleme, "maga az ékkő elkészült, a létesítmény szerkezete, most már csak a befejező munkákra várunk, amik nagyon jó ütemben haladnak."

A budapesti szabadtéri világbajnokságra 2023. augusztus 19. és 27. között kerül sor.

atlétikaBudapestvilágbajnokság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés