Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kardunkba dőlni? Nem!

| 2022. 11. 07. | 16:48:00
A csapatkapitány a horvátok elleni vereség után.
A kardunkba dőlni? Nem!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csapatkapitány Hornyák Dóra úgy fogalmazott, a magyar női kézilabda-válogatott tagjai nem dőlhetnek a kardjukba, amiért meglepően simán, 21-18-ra kikaptak Horvátországtól az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, november 6-án Ljubljanában.

„Tegnap este összeültünk a csapattal beszélgetni, és próbáltuk megfejteni, mi lehet a probléma, mi lehet az oka, hogy nem tudjuk kihozni magunkból azt, amire egyénileg képesek lennénk” – nyilatkozta hétfőn az MTI-nek a Debrecen balátlövője. Mint elárulta, megállapították, hogy van bennük egyfajta görcs, egy gát, egy olyan érzés, ami miatt nem tudnak felszabadultak lenni. „Nem tudjuk az okát, miért van ez, de keressük a megoldást. Talán azért, mert ez már nem egy utánpótlás, hanem egy felnőtt világverseny, vagy azért, mert nagy rajtunk a nyomás, a teher” – mondta Hornyák. 

Mint kifejtette, mindenki reménykedett benne, hogy tudják folytatni, amit Svájc ellen az utolsó 12 percben elkezdtek pénteken, a 33-28-ra megnyert első csoportmeccsen. „Mindenki úgy ment fel a pályára, hogy képesek vagyunk megnyerni a meccset, de az első 11 percben nem lőttünk gólt, és null-öttel kezdtünk, onnantól kezdve pedig nagyon nehéz volt. Futottunk az eredmény után, és elsősorban lelkileg őröltek fel bennünket” – jelezte a védekező-specialista. Hozzáfűzte, próbáltak pozitívak maradni, amennyire ebben a helyzetben lehet, és igyekeznek mindent megtenni kedden 20.30-tól a címvédő Norvégia ellen.

„Nem dőlhetünk a kardunkba, mert abból semmi jó nem sülne ki. Ha így folytatjuk, a norvégok nekünk esnek, és 15 góllal kikapunk, ami a lelkünknek még rosszabb lenne” – szögezte le. Hornyák elmondta, csapatkapitányként neki is van szerepe a problémák megoldásában, de Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, Pigniczki Krisztina másodedző és Kovács Magdolna mentáltréner is sokat segít. „Mentálisan elkezdtünk egy folyamatot, de nem fog menni egyik napról a másikra. Nagyon az út elején vagyunk, mert mentáltrénerrel dolgozni nem olyan megszokott dolog a magyar kézilabdában, mint más országokban” – árulta el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés