Hirdetés

Ő az első magyar világbajnok tekvondóban!

MTI

2022.11.20. 12:03

Ő az első magyar világbajnok tekvondóban!
Cesar Rodriguezt (kék) verte a döntőben (Fotók: World Taekwondo)

19 éves fiatalemberről van szó.

Hirdetés

Világbajnoki címet szerzett a tekvondós Salim Omar a mexikói Guadalajarában, a magyar színekben versenyző 19 éves sportoló az 54 kilogrammosok mezőnyében diadalmaskodott. 

A nemzetközi szövetség (WT) eredményközlése szerint Salim Omar öt győzelmet aratva nyerte meg kategóriájának küzdelmeit, s lett a koreai eredetű sportág első magyar világbajnoka. A magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett döntőben a Los Angelesben élő és készülő, de az MTK klubszíneit viselő tekvondós a vb-házigazdák reprezentánsát, Cesar Rodriguezt verte 2-0-ra úgy, hogy az első két percet 14-3-ra, a második menetet pedig 11-9-re nyerte. Előtte malajziai (2-0), görög (2-0), Fülöp-szigeteki (2-1), majd az elődöntőben tajvani riválist győzött le.

Salim Omar, aki a tavalyi tokiói olimpián az 58 kilogrammosok között ötödikként végzett, a sportág első magyar világbajnokának vallhatja magát. Ő szerezte e küzdősport első magyar Európa-bajnoki címét is, 2021-ben, s titulusát idén tavasszal megvédte az 54 kilósok kategóriájában.

A 2003-ban született Salim Omar Gergely Európa-bajnok magyar taekwondózó, 2019 szeptemberétől képviseli Magyarszágot a versenyein. Édesapja Salim Gergely dán-magyar világbajnok taekwondózó. Nagybátyja Salim József olimpikon.
Salim Omar Gergelytekvondó

Hirdetés

Hirdetés