Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics kiesett - a Grand Slam-torna nem fitneszverseny

2023.01.20. 14:46

Fucsovics kiesett - a Grand Slam-torna nem fitneszverseny
Fucsovics Márton (Fotó: australianopen.org)

Kétszettes előnyről kapott ki.

Hirdetés

Fucsovics Márton kétszettes előnyről kikapott a harmadik fordulóban pénteken az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A világranglistán 78. játékos a 32 között a 15. kiemelt Jannik Sinnerrel találkozott, aki ellen 2/1 volt a győzelmi mérlege: 2020-ban az Australian Openen a magyar, a szófiai tornán pedig az olasz nyert, majd 2021-ben Wimbledonban ismét Fucsovics bizonyult jobbnak.

A negyedik csata - amelyre a 7500 férőhelyes Margaret Court Arenában került sor - első két szettjét a 30 éves magyar nyerte, tehát csak egy szettre volt a nyolcaddöntőtől - ráadásul még soha nem kapott ki kétjátszmás előnyről - , ám dél-tiroli riválisa összeszedte magát, és innentől kevesebbet rontott. Egyre magabiztosabban ütött,  Fucsovics pedig egyre kevésbé tudta irányítani a labdameneteket, és a hátralévő bő két órában már csak három gémet tudott nyerni. A nagy fordulatot hozó összecsapás 3 óra 45 percig tartott.

A folytatásról szólva Fucsovics elmondta, most hazamegy, és néhány nap pihenőt tart, majd ismét sok kondiedzés és tenisz vár rá. Az év elején 190 ranglistapontot gyűjtött, a következő célja pedig az, hogy visszakerüljön a top 50-be.

Australian Open, 3. forduló (a 16 közé jutásért):
Jannik Sinner (olasz, 15.)-Fucsovics Márton 4:6, 4:6, 6:1, 6:2, 6:0

 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés