Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt Vaja polgármestere

| 2020. 05. 03. | 13:37:00
Közel 22 évig vezette a várost.
Elhunyt Vaja polgármestere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Váratlanul elhunyt Tisza Sándor, Vaja polgármestere. A rendszerváltás utáni harmadik ciklusban, 1998-ban lett a település polgármestere, és azóta minden újabb választáskor ő kapta a legtöbb szavazatot a négyezer lelket számláló település lakóitól. Népszerű vezetője volt a városnak, aki - mesélik róla - sosem nézte, hogy hivatali időben, fogadóóráján, vagy azon túl keresik-e meg paroblémájukkal a vajaiak.

Az 1964-ben született Tisza Sándor tősgyökeres vajai volt, nagyapja kisbíróként szolgálta a közösséget, édesapja pedig hivatali kézbesítőként dolgozott az egykori tanácson. A fiú apja és nagyapja nyomdokaiba képett, amikor előbb műszaki ügyintéző, majd főállású alpolgármester lett Vaján, 1998-tól pedig polgármester.

Legbüszkébb arra volt, hogy a hajdan mezővárosi (1836-1886) rangú Vaja 2009. augusztus elsején ismét városi címet nyert. Az ő polgármestersége alatt újították fel a művelődési házat, mely éppen szemközt áll a Vay-kastéllyal, melynek sorsát szintén szívügyének tekintette a városvezető.

Tisza Sándor felesége, Ibolya is a közösséget szolgálta, az idősek klubjának mindenki által szeretett vezetője, motorja volt. Ő tavaly hunyt el. Házasságukból egy lányuk és egy fiuk született.

Tisza Sándor május 2-án vesztette életét. 56 éves volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés