Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Évi egymillió sícipőt gyárthatnak a nagykállói gyárban

| 2020. 09. 02. | 16:48:00
A miniszter ígéri, 6 420 Szabolcs megyei munkahelyet védenek meg.
Évi egymillió sícipőt gyárthatnak a nagykállói gyárban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szijjártó Péter külügyminiszter szeptember 2-án Nagykállóban átadta a Tecnica Ungheria Kft. beruházástámogatási okiratát. – A gazdaság és a munkahelyek megvédéséhez a hazai vállalatokra is szükség van, ezért a kabinet minden korábbinál nagyobb támogatást biztosít azoknak a cégeknek, amelyek dolgozóik munkahelyeinek megvédésére érdekében beruházásokat indítottak el. 

A sícipőket gyártó, olasz tulajdonú társaság 310 millió forint értékű beruházására utalva a külgazdasági és külügyminiszter elmondta, a cég új termelőegységének létrehozásához, illetve a munkahelyek megvédéséhez 154 millió forint támogatást adott a kormány.

A technológiai beruházással a tervek szerint évente egymillió sícipőt gyárthatnak a nagykállói gyárban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére kitérve elmondta, a térségben tíz év alatt 20 százalékról 8 százalékra csökkent a munkanélküliség, az ipari termelés viszont a két és félszeresére emelkedett. Harminchét megyei vállalat jelentett be beruházási szándékot 18 milliárd forint értékben, a kilencmilliárdos kormányzati támogatás segítségével 6 420 munkahelyet védenek meg - sorolta Szijjártó Péter.

Francesco Bassi, a Tecnica Ungheria Kft. ügyvezető igazgatója beszédében elmondta, a 60 éve létrehozott cégcsoport nagykállói gyára látja el a világot Nordica sícipőkkel. Az üzem 350 munkavállalót foglalkoztat, a beszállítói körrel együtt majdnem 800 embernek adnak munkát többségében Magyarországon, valamint Ukrajnában és Romániában. Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, 2010 óta 9 milliárd forint értékű fejlesztés érkezett Nagykállóba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés