Ötszáz maci! Ennyi gyűlt össze Nyírcsaholyban

Szabolcsihír

2021.02.23. 14:16

Ötszáz maci! Ennyi gyűlt össze Nyírcsaholyban
Fotók: Pótor Melinda

Nagyik, nagyapák hozták el gyerekkoruk féltett kincseit, hogy aztán az unokák kiállítást rendezzenek belőlük.

Hirdetés

Hirdetés

Lássuk a medvét! címmel nyílt kiállítás Nyírcsaholyban. A pandémia miatt azonban csak online látható és tekinthető meg a különleges gyűjtemény.

A Nyírcsaholyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde az egyedi kiállítást a település kulturális intézményében. A mintegy 500 maciból álló tárlatot az óvoda munkatársai és a gyermekek közösen rendezték be.

- A kezdeményezéssel sok egyéb nevelő-oktató tevékenységet észrevétlenül tanítottunk meg a gyermekeknek: többek között a közös gyűjtő munka örömét, az ismeretszerzés élményét, illetve a hagyományok követését - ismertette Bartkuné Angyal Ibolya, az óvoda vezetője.

- Nagy öröm számomra, hogy a település összes intézménye csatlakozott az óvoda kezdeményezéséhez és megmozgatta Nyírcsaholy lakóit a legifjabbaktól a legidősebbekig. Hiszen sok nagymama, nagypapa hozta el kedvenc mackóit a tárlatunkra. Az itt élők számára mindig igyekszünk valamilyen különleges programot kínálni - mondta Magyar Csabáné, Nyírcsaholy polgármestere.

A kedves plüssmacikhoz sok-sok személyes élmény is kapcsolódik. A legidősebb brummogó 45 éves, egy mátészalkai fiatalember a születésekor kapta. Szintén Mátészalkáról érkezett az első felajánló, Szamosi Istvánné, aki maci "óvó" nénijét nélkülözi a kiállítás végéig. A programhoz csatlakoztak az "örökbe fogadok egy ovit" program támogatói Szentendréről, Agócs Ágnes vezetésével.

 

Nyírcsaholy

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3