Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrökre támadtak a szabolcsi falunapokon

| 2021. 09. 01. | 14:58:00
Két nap alatt két eset.
Rendőrökre támadtak a szabolcsi falunapokon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két ügyben is nyomozást rendelt el hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt. 2021 augusztus utolsó hétvégéjén két szabolcsi településen is falunapot tartottak, ahol hasonló cselekmények miatt intézkedtek a rendőrök.

Augusztus 27-én, péntek kora este egy Szabolcs megyei általános iskola udvarán tartott rendezvényen a szolgálatban levő egyenruhás észlelte, hogy egy helyi férfi bántalmaz egy földön fekvő biztonsági őrt. A rendőr a felszólította a férfit, fejezze be tettét, és megpróbálta megakadályozni a további bántalmazást. Ekkor a támadó 26 éves fia két kézzel megragadta a rendőr láthatósági mellényét, és azt letépve olyan erővel rántotta hátra, hogy az a rendőrt mozgásából kibillentette.

A nyomozó ügyészség elrendelte a rendőrre támadó fiatal férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki, és szeptember 1-jén a Kisvárdai Járásbíróság elé állította. A bíróság a vádlottat egy év szabadságvesztés büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.

Augusztus 28-án, szombaton egy tiszaszalkai sportpályáján tartott falunapon a rendőrök igazolásra szólítottak fel egy férfit, aki korábban ruházatánál fogva rángatta az egyik rendezvényt biztosító polgárőrt. Az ellenőrzött férfi a felszólításnak nem tett eleget, és elfutott a helyszínről. A rendőrök hamar elfogták a menekülőt, aki miután utolérték, ököllel az egyik rendőr arca irányába ütött. Az egyenruhás az ütés elől kitért, így az csak a bal halántékát érte. A férfit földre vitték, de továbbra is ellenállt, még a megbilincselését követően is kétszer megrúgta a másik intézkedő rendőrt, miközben fenyegető, becsmérlő kijelentéseket tett.

Hirdetés
Hirdetés