Hirdetés

Lesz-e új vasúti megálló Mátészalkán?

www.szszbmo.hu

2022.10.17. 09:15

Lesz-e új vasúti megálló Mátészalkán?

Egy dolog kell hozzá: pénz

Hirdetés

Ülésezett a Szabolcs megyei önkormányzat közgyűlése, ahol Szilágyi Tibor, a MÁV Zrt. fejlesztési és beruházási főigazgatója tájékoztatást adott a záhonyi körzet vágányfelújításairól, a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő közötti keskeny nyomtávú vasút tervezett feladatairól, amennyiben a forrás rendelkezésre áll, a mátészalkai Északi-lakótelep új vasúti megállóhelyének tervezéséről, a Magyar Falu Program keretében megvalósuló beruházásokról, a nyíregyházi vasútállomás intermodális átszállókapcsolatainak fejlesztéséről, a Nyíregyháza-Debrecen közötti vonal felújításáról, egy korszerű vasúti kommunikációs rendszer kiépítéséről, amihez több településen már tornyokat is telepítettek.

Helmeczy László (Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyéért) azt szerette volna megtudni, a keskeny nyomtávú vasút fejlesztésére mikor áll rendelkezésre forrás, s honnan. Hangsúlyozta, hogy a Balsáig tartó vasútvonal most még épségben megvan, nem szabad az ebek harmincadjára hagyni. Nemtetszését fejezte ki az írásos beszámoló egyik mondatával kapcsolatban, miszerint a meglévő járműpark nem alkalmas a forgalom lebonyolítására.

Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnöke a felvetésre azt válaszolta, hogy a kisvasút-fejlesztési programban nyolc erdei kisvonatot is felújítottak. 

Mátészalkaközgyűlésvasútvonal

Hirdetés

Hirdetés