Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatalon halt meg a magyar színésznő

| 2021. 07. 09. | 14:58:00
Rengeteget szinkronizált.
Fiatalon halt meg a magyar színésznő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életének 49. évében elhunyt Urbán Andrea színésznő – adta hírül a Szinkronjunkie blog Facebook-oldala. Urbán Andrea 1972. július 27-én született, a Nemzeti Színháznál kezdte pályafutását, később a Budapesti Független Színpadhoz, majd a Budapesti Kamaraszínházhoz került. Hosszabb időt töltött a Soproni Petőfi Színház társulatában, ahol számos kiváló alakítás fűződött nevéhez. 

Urbán Andreát a szélesebb nagyközönség elsősorban a hangja alapján, szinkronszerepei kapcsán ismerte. A Nemzeti Színház stúdiósaként csöppent a szinkron világába, olyan nagy nevek mellett állhatott a stúdióban, mint Tolnay Klári, Sinkovits Imre, Sinkó László, Szakácsi Sándor. Szinkronizálta Drew Barrymore-t, Helen Huntot, Tori Spellinget, valamint Vanessa Paradist - utóbbiakat többször is. Első nagy feladatát a Büszkeség és balítélet 1995-ös, Colin Firth főszereplésével készült feldolgozásában kapta, a hatrészes minisorozatban Kitty Bennetnek adta a magyar hangját.

Az ő hangján szólalt meg a Beverly Hillsben Donna, a Will és Grace-ben Grace, a McLeod lányaiban Tess, a Címlapsztoriban Amanda, az Afrika gyöngyszemében Joanna. A Deadwoodban a könnyűvérű Trixie, a Downton Abbey-ben a komorna Anna Smith (később Bates) szinkornhangja volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés