Hirdetés

Közel 200 ezer előfizetőt veszített el a Netflix

MTI

2022.04.20. 09:55

Közel 200 ezer előfizetőt veszített el a Netflix
(Fotó: illusztráció)

Ráadásul további veszteséggel számolnak az elkövetkező időben is.

Hirdetés

Hirdetés

Mintegy 200 ezer előfizetővel lett kevesebb előfizetője a Netflix streamingszolgáltatónak az idei első negyedévben, és arra számítanak, hogy további kétmilliót veszítenek a második negyedévben – közölte az MTI. A januári jelentésük szerint 221,84 millió előfizetőjük volt tavaly év végén. Az április 19-én, kedden frissen közzétett számok alapján a január elejétől március végéig terjedő időszakban – amikor a Bridgerton második évada elindult és Az Adam-projekt című fimet közzétettékt – 221,64 millióra esett vissza az előfizetők száma.

Tíz év alatt ez az első negyedév, hogy a streamingcég előfizetőket veszített. Ha leszámítják azt a kiesést, amit az Ukrajna elleni invázió miatt leállított oroszországi szolgáltatás jelentett, akkor mintegy 500 ezerrel lett volna több előfizetőjük az első negyedévben.

Korábban a cég 2,5 millió plusz előfizetővel számolt az első negyedévre, a Wall Street elemzői világszerte további 2,8 millió új előfizetőt vártak szemben a tavalyi első negyedév 3,98 milliós számával. Noha eleve kisebb növekedésre számítottak, a veszteség ténye mégis sokkolóan hatott.

A cég a fokozódó konkurenciát és a jelszómegosztást is említi a jelentésében, az utóbbi visszaszorítása szerepel a Netflix tervei között.

A hírre a Netflix részvényeinek értéke a zárás utáni kereskedésben több mint 22 százalékot zuhant.
előfizetésNetflix

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés