Pornóval okoznak súlyos károkat!

2018.02.09. 14:27

Pornóval okoznak súlyos károkat!

Ha csőbe húztak, váltságdíjat kérnek a bűnözők.

Hirdetés

Hirdetés

Tavaly a mobiltulajdonosok 25,4 százalékát felnőtt tartalommal rendelkező weboldalakon keresztül támadták meg, több mint 1,2 millió felhasználóról van szó világszerte – derül ki a Kaspersky Lab legújabb vizsgálatából.

A pornóvideónak álcázott banki trójai vírus a legelterjedtebb típusú malware. Ezt követi a rooting malware valamint a zsarolóvírusok.

Az utóbbiak gyakran jelennek meg ismert, legális pornó oldalak applikációnak formájában. Sok esetben a zsarolóvírusok scareware taktikát használnak: zárolják a készülék képernyőjét mondván illegális tartalmat (általában gyerekpornót) észleltek az eszközön, ezért le is zárja a készüléket. Ahhoz, hogy feloldjuk a készülék képernyőjét, váltságdíjat kell fizetnünk. Ez az üzenet többnyire valós gyerekpornó tartalom esetében jelenik meg.

Azért, hogy megakadályozzák a rosszindulatú programok támadását vagy a számítógépes visszaéléseket felnőtt tartalmat közzétevő honlapok látogatásakor, az alábbiakat javasolják a felhasználóknak:

  • Használjon megbízható tartalom szolgáltatót. Kiberbűnözők rendszeresen készítenek hamis pornó oldalakat csupán azzal a céllal, hogy terjesszék rosszindulatú programjaikat.
  • Ne telepítsen ismeretlen forrásból származó alkalmazást, még akkor sem, ha remek ajánlatnak tűnik. Használja inkább a hivatalos alkalmazás-áruházakat.
  • Ne használjon lopott fiókot pornó oldalakhoz. Egyrészt illegális, másrészt a legtöbb esetben blokkolják az ilyen fiókokat.
  • Használjon megbízható internetes biztonsági megoldást, amely képes megvédeni minden készüléket bármilyen típusú kiberfenyegetéstől.
pornótrójai vírustechnika

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés