Hirdetés

Megszűnik az ikonikus mobiltelefon gyártása

MTI

2020.02.04. 10:43

Megszűnik az ikonikus mobiltelefon gyártása

Nem lesz több BlackBerry.

Hirdetés

A kínai TCL Communication augusztus végén a licenc lejártával végleg beszünteti a Blackberry okostelefonok gyártását – jelentette be február 4-én twitter üzenetben a BlackBerry Mobile. A TCL 2016 óta gyártja a BlackBerry márkájú okostelefonokat. A még használatban lévő készülékek ügyfélszolgálati feladatait 2022 augusztusáig látja el a cég.

Az okostelefon készülékkategóriát valójában a kanadai BlackBerry alapozta meg alfanumerikus billentyűzetű mobiltelefonjaival.

A saját operációs rendszerrel rendelkező BlackBerry azonban behozhatatlanul lekéste a piac átállását az érintőképernyős készülékekre, amit az iPhone, illetve az Android operációs rendszeren futó okostelefonok megjelenése vezetett be. A márkát már nem tudta megmenteni az sem, hogy a BlackBerry végül feladta saját operációs rendszerét, a készülékek gyártását pedig licenc keretében átadta a kínai TCL vállalatnak. Az Android operációs rendszeren futó BlackBerry készülékek elenyésző részesedést szereztek maguknak az okostelefon piacon.

Az okostelefon-üzletág feladását követően a kanadai BlackBerry vállalati szoftverek fejlesztésére összpontosította profilját.  
okostelefonBlackBerry

Hirdetés

Hirdetés