Ésszel vezessenek, mert jönnek a fagyok!

police.hu

2020.11.20. 09:03

Ésszel vezessenek, mert jönnek a fagyok!
A kép illusztráció

Jégkaparó, jégoldó legyen kéznél!

Hirdetés

Hirdetés

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az előttünk álló napokban meglehetősen változékony, éjszakánként gyakran fagyos időre van kilátás. November 20-án estétől egyre többfelé csökken fagypont alá a hőmérséklet, 21-én szombat reggelre pedig országszerte fagyok várhatók.

Fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • A hajnali, illetve a kora reggeli fagyok miatt jeges foltok alakulhatnak ki az úttesten, megnövekedhet a féktávolság, ezért különös figyelmet kell fordítani a tapadási viszonyok váratlan megváltozására.
  • Fontos, hogy a szélvédők tiszta és páramentes állapotban legyenek. A balesetek megelőzése érdekében a járművezetők elindulás előtt gondosan takarítsák meg a gépkocsijuk ablakait, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen. Soha ne induljanak el úgy, hogy csak egy kis sávban törlik le a szélvédőt, hiszen így a megnövelt holtterekkel saját magukat akadályozzák a szabad kilátásban!
  • Ha szabad ég alatt parkol az autó, akkor jégkaparó és jégoldó mindig legyen kéznél! Ezeket tartsák maguknál, ne hagyják az autóban, hiszen lehet, hogy az ajtókat sem tudják kinyitni a nagy hidegben.
  • A párás, ködös idő esetén a gépjárművezetők járműveiken a menetfény helyett a tompított fényszórót kapcsolják be – ha az időjárási és látási körülmények indokolják – lakott területen belül is. Tompított fényszóró használata mellett működik a hátsó helyzetjelző lámpa, míg menetfény mellett nem, így biztosítható a láthatóság.

… hogy mindenki hazaérjen!

autóvezetés

Hirdetés

Szóljon hozzá!