Mi kell a magyarnak? Ha használt, akkor leginkább német...

2021.01.13. 17:45

Mi kell a magyarnak? Ha használt, akkor leginkább német...

Tavaly a Volkswagen Golf volt a legnépszerűbb.

Hirdetés

Hirdetés

A használt autót külföldről vásárló magyarok továbbra is a német modelleket választják a leggyakrabban, a húsz legnépszerűbb autóból tizenöt német márka volt tavaly - közölte friss statisztikái alapján a Vezess.hu szerdán. Az autós portál felidézte, hogy a használt kocsik importja jobban teljesített a hazai újautó-piacnál tavaly, de ebben a szegmensben is csökkenés volt az egy évvel korábbihoz képest. Az országba 130 430 használt személygépkocsi érkezett, 16,6 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben.

Tavaly a Volkswagen Golf lett a legnépszerűbb használt importautó 4805 forgalomba helyezéssel, egy évvel korábban ez a típus még csak harmadik volt. A dobogó másik két helyezettje változatlan, de az Opel Astra 4583 forgalomba helyezéssel az elsőről második, a Ford Focus pedig 4141 forgalomba helyezéssel a másodikról a harmadik helyre került. A Vezess.hu összesítése szerint ugyanakkor egyre nagyobb arányban érkeznek külföldről japán és dél-koreai autók.

A márkák összesített toplistáján stabilan őrzi vezető helyét a Volkswagen (15 216), második az Opel (13 070), aztán a Ford következik (11 871). A piac legszélesebb hibrid kínálatával rendelkező Toyota több helyet lépett előre 2020-ban, százalékosan nézve a változásokat pedig a Kia és a Hyundai teljesített a legjobban 2019-hez képest - közölte az autós portál.

autóNémetországVolkswagenOpelautópiacFord

Hirdetés

Szóljon hozzá!