Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan néz ki az automataváltós autósoktatás?

| 2022. 02. 11. | 13:13:00
XXX
Hogyan néz ki az automataváltós autósoktatás?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan érdemes elképzelni az automataváltós oktatás menetét és gyakorlatát? Hogy néz ki a folyamat, és miben tér el a hagyományos értelemben vett soktatásokhoz képest?

A cikkben ennek a részleteibe engedünk majd betekintést. Sőt, külön ki fogunk térni azokra az előnyös tényezőkre is, amelyeknek köszönhetően automataváltós oktatást választva hamarabb lehet meg a jogosítványod. Következzenek tehát a részletek!

Milyennek képzelj el egy automataváltós oktatást?

Alapvetően a dolog nem tér el sokban attól, ahogy gyakorlatilag bármilyen más autósoktatás kinéz. Vagyis találkozol az oktatóval, aki nagyvonalakban megmutatja neked magát a járművet, illetve elmondja a kezelésével kapcsolatos tudnivalókat.

A dolog onnantól válik persze érdekesebbé, amint beülhetsz a volán mögé. Merthogy rögvest azt fogod látni, hogy a kuplung, illetve a sebességváltó kar nem szerepel a kezelendő eszközök listáján.

Indítást követően tényleg csak annyi lesz tehát a dolgod, hogy gázadással elindulsz, gondosan ügyelsz a kellően precíz és tudatos vezetésre, megállásnál pedig egyszerűen csak fékezel. Ebből nem nehéz következtetni arra, hogy a művelet sokkal egyszerűbb.

Mi teszi könnyebbé és gördülékenyebbé az automataváltós gépjármű kezelését?

Meglepődnél, hány kezdő sofőrnek gyűlik meg a baja egyrészt a kuplunggal, másrészt a sebességváltó kar kezelésével. Eleve kismillió dologra kell figyelni vezetés közben, ez a két plusz funkció pont nem hiányzik.

A LikeDrive autósiskola automataváltós oktatásának a hozzáadott értéke pontosan ott jelentkezik, hogy sem a kuplung, sem pedig a sebességváltó kezelésére nincs gondod. Ennek köszönhetően nagyságrendekkel lesz könnyebb a tanulási folyamat már az első pillanattól kezdve.

Vagyis több figyelmed és koncentrációd juthat a sebesség betartására, az kormányzásra, a forgalomban résztvevő többi közlekedőre, illetve magára a vezetés élményére.

Amiért az oktatás ezen formája jobban segíti a jogosítványszerzést

Ha nem kell folyton a sebességváltásra figyelmed, akkor sokkal gyorsabban tudsz fejlődni. Hamarabb tapasztalhatod meg a sikerélményt, és ennek köszönhetően az egészséges önbizalom is gyorsabban kialakulhat benned.

Ezek a tényezők pedig annak lesznek az egyértelmű jelei, hogy nagyszerű úton haladsz a jogsid megszerzése felé. Szinte várni fogod majd az egymást követő vezetési alkalmakat, és már a legelső pillanattól kezdve szeretni fogod a tanórákat.

Az automataváltós oktatás valódi előnye tehát itt jelentkezik. Pontosan azt a pozitív élményt adja neked, amiről magának a vezetésnek szólnia kellene, nem beszélve arról, hogy még a jogosítványod megszerzéséhez is előbb segíthet hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés