Hirdetés

A használtautó-piacon nem várt fordulat jöhet

MTI

2023.02.20. 11:59

A használtautó-piacon nem várt fordulat jöhet
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Nincs változás a legnépszerűbb modelleknél.

Hirdetés

Élénk volt a forgalom az év elején a használtautó-piacon; januárban csaknem 69 ezer személygépkocsi cserélt gazdát, 3,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál – idézte február 20-i elemzésében az egyik használtautó-piaci portál.

Arra számítanak, hogy 2023-ban a belföldi használt személygépkocsik piacának forgalma kevéssel a tavaly beállított, 829 ezres csúcs felett lesz.

Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója a közleményben kifejtette, a múlt év utolsó 3-4 hónapját jellemző kisebb visszaesést követően ismét erősödik a használtautó-piac forgalma, ami fontos jele lehet annak, hogy a vásárlók körében lassan múlóban van a rezsiköltségek és az infláció által keltett bizonytalanság. A pozitívabb hangulat a következő hónapokban is folytatódhat, a vásárlók újra nagyobb készletekkel és rövidebb várólistákkal találkozhatnak, miközben a cégek is elkezdik bepótolni tavaly elmaradt flottacseréiket. Mindez a lecserélt autók révén élénkítheti a használtautó-piacot is.

A hazai használtautó-piac két legnépszerűbb modellje továbbra is az Opel Astra és a Suzuki Swift: csaknem minden tizedik adás-vétel tárgya egyike e két modellnek.
használtautó

Hirdetés

Hirdetés