A görögkatolikus érseken hüledezik a város

Szabolcsihír

2018.08.31. 19:49

A görögkatolikus érseken hüledezik a város
Az érsek kíváncsi természet, szívesen próbál ki fiatalos dolgokat (Fotók: DEBRECENBEN HALLOTTAM)

Fülöp nem csak biciklizni szeret.

Hirdetés

Hirdetés

Különös figurára lettek figyelmesek augusztus 31-én Debrecen útjain: egy magas középkorú férfi city boardon suhant a belvárosi házak között. A city board amúgy sem mindennapi jármű, az elektromos meghajtású eszközt a használója saját teste egyensúlyozásával irányítja, ami nem is olyan egyszerű feladat. De még nem is az volt a legmeglepőbb, hogy egy tizenéves helyett egy  ötvenes férfi haladt a járművel az úttesten. Hanem az, hogy az ösztövér alak egy görögkatolikus papnak tűnhetett, mint azt az avatottabb szeműek észrevehették.

S aki odafigyel a híradásokra, az azonosíthatta a szokatlan alakot, hiszen az utóbbi években sokszor feltűnik a médiában: Fülöp volt az, a görögkatolikus érsek-metroplita. 

A debreceni székhelyű Hajdúdorogi Főegyházmegye vezetője nemrég tért vissza szíriai útjáról, akkor 30 ezer dollárnyi adományt vitt a melkita görögkatolikus patriarkátus részére Damaszkuszba. Aki követi valamennyire Fülöpöt, az tudhatja róla, hogy az egykori szerzetes bátor, vállalkozó szellem, aki szívesen motorozik, biciklizik, a vízen pedig a wakeboardot is kipróbálta már. Nem jön zavarba, ha egy teqball-partiba kell beszállnia, de a gyalogástól sem riad vissza – nemrég száz kilométeres zarándokútra kísért el fiatalokat. 

A Szabolcsihír kéri az autósokat, az Isten szerelmére, vigyázzatok erre az emberre!

A képekért köszönet a DEBRECENBEN HALLOTTAM Facebook-csoportnak!

RaL

görögkatolikusKocsis Fülöp

Szóljon hozzá!

Hirdetés