Hirdetés

Hirdetés

Több mint 40 milliárd forintot énekeltek össze otthonról

2020.04.20. 18:13

Több mint 40 milliárd forintot énekeltek össze otthonról
Lady Gaga (Fotó: One World: Together at Home)

Sztárfellépők tartottak jótékonysági koncertet.

Hirdetés

Több mint 127 millió dollárnyi (41,5 milliárd forintnyi) adomány gyűlt össze a koronavírus-járvány elleni védekezésre a szombat esti nagyszabású, nemzetközi sztárokkal megrendezett jótékonysági koncerten.

A Global Citizen nevű jótékonysági mozgalom és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) együttműködésével megvalósult One World: Together at Home című online gálán Lady Gaga, Elton John és a Rolling Stones is a fellépők között volt, akik otthonukból jelentkeztek be a karanténkoncertre. A sztárfellépők előadásai között tudósok, politikusok és közszereplők is megszólaltak.

A Microsoft alapítója, Bill Gates arról beszélt, hogy szerinte a jövő év végén már lesz védőoltás a betegség ellen.

Egy csomó olyan vakcina-jelölt van, amelynek kifejlesztését támogatjuk, és én optimistán úgy látom, hogy a jövő év végéig ezek egyike elkészül, és biztosítanunk kell, hogy világszerte mindenki hozzájuthasson. Akkor lesz vége, amikor olyan vakcinánk lesz, amely mindannyiunkat megvéd, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem mindenkit, az egész világon - fűzte hozzá.

A Global Citizen közleménye szerint már a koncert előtt dollármilliók érkeztek hozzájuk az adományozóktól, és röviddel éjfél előtt a Twitteren azt írták, hogy 127,9 millió dollárnyi adomány gyűlt össze.

A szervezet közölte, hogy az adományokból 51,1 millió dollárt (16,6 milliárd forintot) az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Covid-19 szolidaritási alapjának utalnak, 72,8 millió dollárral (23,6 milliárd forinttal) pedig a járvány elleni küzdelemben résztvevőket segítik helyi és regionális szinten.

jótékonyságzene

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés