Hirdetés

Melania Trump 50 éves!

2020.04.26. 17:04

Melania Trump 50 éves!
Melanija Knavs, azaz Melanie Trump

Amikor Trumppal megismerkedett, már befutott modell volt.

Hirdetés

Melanija Knavs 1970. április 26-án született a szlovén (akkor jugoszláv) Novo mesto településen. 5 éves korától modellkedett, 16 évesen már Stane Jerko elismert szlovén divatfotós modellje volt. Karriere beindításakor változtatta meg szlovén Knavs vezetéknevét a német hangzású Knauss-ra, és hagyta el keresztnevéből a „j”-betűt.

18 évesen leszerződtette egy milánói modellügynökség. 1992-ben a Ljublanában megszervezett Jana Magazin szépségversenyén második helyezést ért el. Egy évig a Ljubljana-i Egyetemen tanult, de tanulmányait befejezve párizsi és milánói divatházaknak dolgozott egészen 1995-ig, amikor a Metropolitan Models társtulajdonosával, Paolo Zampollival találkozott – aki egyébként Donald Trump egyik közeli barátja – annak európai körútján. Zampolli volt az, aki biztatta őt, hogy ha az Amerikai Egyesült Államokba költözik, akkor szívesen foglalkoztatná őt.  1996-ban Knauss Manhattanbe költözött, és egy héten akár tíz fotózáson is részt vett.

Donald Trump és Melanie 1988-ban találkoztak először

1998. szeptemberében találkozott először az ingatlanmágnás Donald Trumppal egy divatheti partin, amit a Kit Kat Clubban rendeztek meg. Melania ekkor már befutott modell volt, több amerikai magazin, például az In Style Weddings, a New York Magazine, az Avenue, a Philadelphia Style, a Vanity Fair, és a Vogue címlapján szerepelt.

Mialatt Trumppal egyre komolyabbá vált a kapcsolata, közben családja is New Yorkba költözött. 2000-ben támogatta későbbi férjét abban, hogy szerezze meg a Reform Párt elnökjelöltségét, de nem sok idővel rá szakítottak, majd kis idő múlva ismét egy párt alkottak; szintén ebben az évben szerepelt a Sport Illustrated fürdőruhás kiadványában. Trump 2004-ben jegyezte el, majd 2005. január 22-én anglikán szertartás keretei között megházasodtak a floridai Palm Beachben.  2006. március 20-án született meg közös gyermekük, Barron William Trump.

Ő a második nem amerikai származású First Lady Louisa Adams után (John Quincy Adams amerikai elnök angliai születésű felesége). Emellett ő az első First Lady, aki nem születési jogán keresztül amerikai állampolgár; akinek nem az angol az anyanyelve; illetve a legmagasabb (180 centiméter) elnökfeleség Michelle Obamát és Eleanor Rooseveltet megelőzve.

Donald TrumpUSA

Hirdetés

Hirdetés