Hirdetés

Hirdetés

Ötéves Sarolta hercegnő, és csupa báj

civishir.hu

2020.05.02. 09:28

Ötéves Sarolta hercegnő, és csupa báj

Negyedik a trónöröklési sorban.

Hirdetés

Édesanyja színeit, lágy vonásait és édesapja szemét örökölte Sarolta cambridge-i hercegnő, aki május 2-án ünnepli ötödik születénsapját. Az előkelő kis hölgy Vilmos és Katalin középső gyermeke. II. Erzsébet brit királynő dédunokája születésénél fogva a 4. helyet foglalja el a brit trónöröklési rendben nagyapja, Károly walesi herceg; édesapja, Vilmos és bátyja, György cambridge-i herceg után.

A Brit Monarchia hivatalos Facebook-oldalán a születésnap alkalmából a kislányról olyan fotókat tett közzé, melyeket az édesanyja, Katalin hercegé készített. A család élelmiszercsomagokat szállított a környéken a koronavírus-járvány miatt most elszigeteltségben élő nyugdíjasoknak.

Sarolta – az édesanya meglehetősen rosszul viselt várandóssága után – 2015. május 2-án a londoni Szent Mária kórházban született 3,7 kilogrammal. Még aznap este be is mutatták a nyilvánosságnak. Születése napján a Twitteren több mint 1,1 milliószor használták a #RoyalBaby hashtaget. A kis hercegnő tiszteletére több londoni épület: a BT Tower, a Tower Bridge, a London Eye, a Millennium Bridge, a Trafalgar tér szökőkútja, a paddingtoni Hilton szálloda és a belfasti városháza megvilágítása is rózsaszínre változott.
Vilmos hercegKatalin hercegnőSaroltahercegnő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés