Hirdetés

Hirdetés

Ők voltak a legszebbek az idei Anna-bálon

MTI

2022.07.24. 12:20

Ők voltak a legszebbek az idei Anna-bálon
A 197. Anna-bál szépe, a 17 éves budapesti Kemecsei Anna Viktória (k), első udvarhölgye, a 19 éves miskolci Zelana Zóra (j) és második udvarhölgye, a 17 éves nagyigmándi Janovszki Csenge (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Ez volt a 197. választás.

Hirdetés

Kemecsei Anna Viktóriát választották a 197. Anna-bál szépének szombat éjjel. Az első udvarhölgy Zelena Zóra, a második udvarhölgy pedig Janovszki Csenge lett.

A bál szépe, a 17 éves budapesti Kemecsei Anna Viktória a kőbányi Szent László Gimnázium tanulója, aki elmondta, korábban nagynénjét is megválasztották az Anna-bál szépének. A bál első udvarhölgye a miskolci Zelana Zóra, aki 19 éves, és születésnapi ajándékként kapta a báli belépőt. Janovszki Csenge, a 17 esztendős második udvarhölgy a Komáromhoz közeli Nagyigmándról érkezett.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Balatonfüreden, a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp János fogadójában a házigazda leányának tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg leendő férjével, Kiss Ernő huszár főhadnaggyal, aki később az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok-vértanúja lett.

Emlékére 2003 óta minden évben átadják az őt ábrázoló herendi porcelán huszárszobrot egy olyan embernek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred kultúrájáért és szellemi életéért. Idén ezt a díjat Eperjes Károly színművész vette át.

Anna-bálBalatonfüred

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés