Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zaklatás: Kevin Spacey nem bűnös

| 2022. 10. 21. | 12:46:00
A karriere viszont kártyavárként omlott össze.
Zaklatás: Kevin Spacey nem bűnös
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kevin Spacey amerikai színészt felmentette a szexuális zaklatás vádja alól egy New York-i bíróság - számolt be róla a BBC hírportálja pénteken. Az ügyet az 50 éves Anthony Rapp színész indította, amiért szerinte Spacey 1986-ban illetlenül érintette meg egy 1986-os összejövetelen, amikor Rapp 14 éves volt. A férfi 2020 szeptemberében indította a pert, melyben 40 millió dolláros (16,6 milliárd forintos) kártérítést követelt. Az Oscar-díjas Spacey tagadta a vádat.

A három héten át tartó polgári per után október 20-án egy manhattani szövetségi bíróságon az esküdtszék úgy ítélt, hogy Rapp nem bizonyította Spacey nem kívánt szexuális közeledését.

Az esküdtek több mint egy órát tárgyaltak, miután a bíró felolvasta az ítéletet. Spacey állítólag megölelte az ügyvédeit, mielőtt távoztak volna a tárgyalóteremből.

Rapp szerint Spacey 26-27 éves volt, amikor manhattani lakásán egy összejövetelen találkoztak. A Buzzfeed portál egy 2017-es cikke Rappet idézve azt írta, Spacey felkapta, az ágyra fektette és részben ráfeküdt.

A tárgyalás harmadik hetében Spacey saját védelmében azt mondta, sokkolta, amikor Rapp öt évvel korábban előállt a váddal. – Azt se tudtam, hogy lehetne igaz – közölte, hozzátéve, hogy nem érdeklődött Rapp iránt, mivel a fiú akkor fiatalkorú volt.

Kevin Spacey karrierje a szexuális zaklatási vádak után megtorpant, a Netflix menesztette a Kártyavár című sorozatából, A világ összes pénze című filmben lecserélték. Egy augusztusi bírói döntés a sztárt arra kötelezte, hogy 31 millió dollárt fizessen a Kártyavár producereinek a költségek miatt, melyek Spacey elbocsátása miatt jelentkeztek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés