Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fekete keddje volt a webáruháznak

| 2017. 11. 14. | 18:36:00
Az NNI országszerte razziázott.
Fekete keddje volt a webáruháznak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(frissítve)

Az adóhatóság egy külföldi tulajdonban lévő webáruház magyarországi leányvállalatánál tartott házkutatást Budapesten – értesült a 24.hu. A lap információi szerint a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Közöttük adónyomozók is, akik iratokat foglaltak le.

A lap kérdésére a NAV megerősítette az ellenőrzés tényét és indokát. Azt írták, összehangolt országos akció volt, amelyben 4,5 milliárdos áfacsalás miatt nyomoznak:

A NAV pénzügyi nyomozói az NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatalával együttműködve nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása. A bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás - közölték a lappal.

Utóbb az is kiderült: a szóban forgó webáruház a cseh érdekeltségű Mall.hu. Az áruház honlapján arról tájékoztatják ügyfeleiket, hogy átvételi pontjaik és ügyfélszolgálatuk technikai okok miatt nem elérhető.

A cég az eladott termékei után feltehetően nem fizette meg az áfát. Egy forrás szerint  azzal is trükközhettek, hogy kis csomagolási hibás terméknek álcázva adtak el elsőosztályú termékeket – jóval olcsóbban a piaci árnál. 

A 24.hu cikke megjelenése után a Mall.hu az alábbi közleményt adta ki:

"Masszívan" veszteséges

A Zoom közölte: a Mall.hu mérlege szerint 2016-ban 10,4 milliárd forint volt a cég nettó árbevétele, ami több mint egymilliárd forinttal maradt el az előző évitől. A cég tavaly is "masszívan" veszteséges volt, csakúgy mint a megelőző négy évben, az internetes vállalkozás 2016-ban 1,6 milliárd forint veszteséggel zárt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés