Hirdetés

A drága kosár, amit kétszer loptak el Mátészalkán

Szabolcsihír

2018.05.28. 10:05

A drága kosár, amit kétszer loptak el Mátészalkán
A kép illusztráció (pixabay.com)

Az is ritka, amikor tolvajtól lopnak.

Hirdetés

Idén március elején öt perc alatt két lopás is történt az egyik mátészalkai áruházban, ráadásul mindkétszer ugyanazt az árut lopták el: előbb az áruháztól, aztán a tolvajtól - közölte a Szabolcsihírrel dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A Mátészalkai Járási Ügyészség vádirata szerint a román állampolgárságú vádlott március 5-én délelőtt bement Mátészalkán az egyik hipermarketbe, ahol a bevásárlókocsijába több mint 150 ezer forint értékben pakolt különböző márkás szeszesitalokat és szalámikat. Ezt követően

fizetés nélkül, a pénztárakat megkerülve a vevőszolgálati pult előtt elhaladva kitolta a bevásárlókocsit az eladótérből,

azonban ezt észlelte a biztonsági őr, aki kamerával figyelte a vádlottat. Az őr azonnal akcióba lépett, és próbálta megállítani a román férfit, aki erre futásnak eredt, a bevásárlókocsit pedig az áruház bejáratánál hagyta.

A tolvajt üldöző biztonsági őr közben látta, hogy a gazdátlan bevásárlókocsit egy másik férfi eltolja a bejárattól, azaz próbálja magának megszerezni az abban lévő árukat.

Szerencsére ekkor érkezett meg a munkahelyére kollégája.

Az áruház másik biztonsági őre a parkolóban – társa iránymutatása alapján – elfogta az újabb tolvajt, aki már a táskáiba kezdte pakolni a bevásárlókocsiból a lopott dolgokat.

Végül a román férfit is sikerült az áruház parkolójában feltartóztatnia a biztonsági őrnek.

A bontatlan italokat és a sértetlen csomagolású szalámikat az áruháznak a helyszínen visszaadták, így a lopással okozott kár teljes egészében megtérült.

A büntetlen előéletű és beismerő vallomást tett román vádlottal szemben az ügyész pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak, míg a tőle lopó magyar vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban, ugyanis ez utóbbi vádlott alig egy éve már volt büntetve más bűncselekmény miatt.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés