Hirdetés

Baltás útonálló Dögén

Szabolcsihír

2018.07.11. 08:17

Baltás útonálló Dögén

Ripityára zúzta a szélvédőt.

Hirdetés

Garázdasággal és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja az ügyészség azt a dögei férfit, aki baltával bezúzta az utcájában közlekedő gépkocsi szélvédőjét, majd a tettét az ittassággal magyarázta a rendőröknek - közölte a Szabolcsihírrel dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratának lényege szerint idén május 29-én a kora esti órákban labdarúgó edzésről tartott hazafelé három férfi az egyikük gépkocsijával Kisvárdáról Szabolcsveresmartra. Az útjuk Dögén keresztül vezetett, ahol a Hunyadi utcán egy 8-10 főből álló társaság megállította a járművet úgy, hogy egyszerűen elállták az utat. Kiabálni kezdtek a gépkocsiban ülőkkel, próbálták az ajtókat kinyitni, mire a rémült emberek azokat belülről lezárták, majd

a gépkocsivezető igyekezett elhajtani a helyszínről. Kb. 10 km/h sebességgel, lassan elindult, mire a hőbörgő társaságból kivált a vádlott, magához vett egy kisbaltát és azzal bezúzta a mozgásban lévő gépkocsi hátsó szélvédőjét.

A sofőr előbb megállt, felmérte a helyzetet, majd azonnal a Kisvárdai Rendőrkapitányságra hajtott feljelentést tenni. A helyszínre kiérkező rendőröknek a vádlott elismerte, hogy ő rongálta meg a gépkocsit, amit azzal magyarázott, hogy ittassága miatt nem tudta mit csinál.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyész közlekedés biztonsága elleni bűntett és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt is vádat emelt, hiszen nemcsak a gépkocsival közlekedők életét és testi épségét veszélyeztette a szélvédő bezúzásával, hanem magatartása kirívóan közösségellenes is volt, attól mások nagyon megrémültek.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje a vádlottat, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés