Hirdetés

Borosüveggel és ököllel verte szállásadóját

civishir.hu

2018.07.03. 14:00

Borosüveggel és ököllel verte szállásadóját
Összevesztek a díjazáson. (Fotó: pixabay)

A baktalórántházi férfi belehalt sérüléseibe.

Hirdetés

Nem jogerősen tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit a Nyíregyházi Törvényszék június 3-án. A vádlott olyan súlyosan bántalmazta mozgáskorlátozott szállásadóját 2015-ben Baktalórántházán, hogy az belehalt a sérüléseibe – áll a sajtóközleményben. 

A vádlottat bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a bíróság.

A tényállás szerint a vádlott 2015. október 5-én a rokonaihoz indult, de lekéste a buszt, így csak Baktalórántházáig jutott. Ott egy sörözőben megismerkedett egy helyi lakossal, aki felajánlotta neki, hogy az egyik ismerősénél megszállhatna éjszakára. Közösen elmentek az ismerőséhez, egy egyedül élő, mozgáskorlátozott férfihez, aki beleegyezett abba, hogy a vádlott nála töltse az éjszakát. Miután a sértett és a vádlott magára maradt italozni kezdetek és összevesztek azon, hogy a sértett 3 000 forintot kér a szállásért. A vita közben a vádlott felkapott egy üres boros üveget, azzal az ágyon ülő férfit többször fejbe vágta, majd kézzel ütötte a fejét, arcát. Az ütésektől a sértett eszméletét vesztette, majd rövid időn belül meghalt.

A vádlott, miután észlelte, hogy a sértett nem mozdul, elment a lakásból. 

A bíróság az ügyben több napon tartott tárgyalást ülnökök részvételével, de az ítéletet az eljáró bíró az új büntetőeljárási törvény hatályba lépése miatt már ülnökök részvétele nélkül hirdette ki.

A vádlott és az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a védő elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés végett jelentett be fellebbezést. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
emberölésBaktalórántházafogyatékkal élők

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés