Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez a pofon három évet ért Nyíregyházán

| 2018. 09. 25. | 19:35:00
Kalauzt ütött meg a
Ez a pofon három évet ért Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 3 évre eltiltotta a közügyektől R. Gy.-t a Nyíregyházi Törvényszék. A másodfokú tanács szeptember 25-én helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. Az ügyről Sörös László sajtószóvivő tájékoztatott.

A megállapított tényállás szerint az ittas vádlott május 30-án a nyírmadai állomáson két ismerősével menetjegy nélkül szállt fel a vonatra.

Amikor a jegyvizsgáló a vonaton kérte tőlük a menetjegyeket, nem tudták azt átadni, ezután közölte velük, hogy a következő állomáson le kell szállniuk.

A vádlott nem volt hajlandó leszállni, hanem pofon ütötte az ellenőrt, aki elvesztette az egyensúlyát, és nekiesett a peronon lévő mosdóajtónak.

A bántalmazás következtében a jegyvizsgáló az arcán és a kezén zúzódásos, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Súlyosító körülményként értékelte a bíróság azt a tényt, hogy a hasonló jellegű bűncselekmények rendkívüli mértékben elszaporodtak az utóbbi időszakban. Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés