Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyház a fábiánházi taxisrablásért

| 2018. 09. 25. | 15:59:00
Súlyosbított a Nyíregyházi Törvényszék.
Fegyház a fábiánházi taxisrablásért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen 6 év 6 hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék azt a fiatalembert, aki tavaly decemberben kirabolt egy taxist Fábiánházán. 

A törvényszék ezzel súlyosbította a 20 éves R. Richárdra első fokon kirótt 5 év 5 hónap fegyházbüntetést. Sörös László sajtószóvivő szeptember 25-i közlése szerint a vádlottat rablás bűntettében marasztalták el.

Az ítéleti tényállás szerint a fiatalember 2017 decemberében egy alkalommal Mátészalkáról – ahol szórakozni voltak – vitette magát haza a rokonaival. Másnap elhatározta, hogy megszerzi a taxis pénzét, ezért felhívta azzal, hogy újra igénybe venné a szolgáltatást. A járművet egy lakatlan területre kérte, majd konyhakéssel, arcát sállal eltakarva, kinyitotta a bal első ajtót, és a sértett felé hadonászott. Közben azt kiabálta, „Most elviszem a pénzt, kirabollak!”. űA taxis a szúrások elől elhajolt, viszont a támadó közben megszerezte a pénztárcáját és elmenekült. Otthon a bukszát és a kést a cserépkályhába dobta.

A törvényszék súlyosbító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott előre kitervelten, éjszaka követte el a bűncselekményt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés