Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átverős, bolgár pénzváltó Nyíregyházán

| 2018. 11. 23. | 09:32:00
A nő csak a bankban vette észre a csalást.
Átverős, bolgár pénzváltó Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a bolgár férfit, aki tavaly nyáron egy nyíregyházi nőtől pénzváltás során több, mint 1 millió forintot csalt ki.

A sértett nő egy gazdasági társaság ügyvezetője, aki tavaly nyáron az egyik belvárosi pénzváltóban találkozott egy bolgár férfivel, aki kedvezőbb árfolyamváltást kínált, mint az üzlet, ezért megállapodtak abban, hogy a sértett 4.000 euróját forintra váltja.

A későbbi találkozójuk során a férfi először átadta a nőnek az előre megbeszélt 1.224.000,-Ft-ot, melyet a sértett megszámolt. Amíg a nő a 4.000 Euro-t a táskájából elővette és azt leszámolta, addig a vádlott

megfogta a korábban átadott pénzköteget, és észrevétlenül kicserélte egy hasonló vastagságú, de csupán 69.000,- Ft-nak megfelelő, többségében 500,-Ft-os bankjegyekből álló pénzkötegre, és ezt adta át a sértettnek.

A nő csak akkor vette észre, hogy becsapták, amikor megjelent a bankban, hogy a pénzt a cége számlájára befizesse.

A bolgár férfit több mint egy év elteltével, november 1-jén - az ellene kibocsátott elfogató parancs alapján - Röszkénél sikerült elfogni, amikor Magyarország területéről kilépésre jelentkezett.

A férfiről időközben az is kiderült, hogy Győrben is követett el hasonló módszerrel „pénzváltásos csalást”, és a Győri Rendőrkapitányság is körözi.

A letartóztatott elkövetőt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség bíróság elé állította. A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően, a vádlottal szemben, mivel a kárt a sértettnek teljes egészében megtérítette 22 nap elzárást szabott ki. Az ítélet jogerős.

Dr. Martossy György

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés