Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét szabadlábon a konyári késelő

| 2018. 11. 29. | 18:34:00
Így döntött a Nyíregyházi Törvényszék.
Ismét szabadlábon a konyári késelő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Törvényszék november 28-án – 6 millió forint óvadék ellenében – megszüntette dr. K. Gy. vádlott letartóztatását, és elrendelte bűnügyi felügyeletét, valamint nyomkövető eszköz alkalmazását, a sértettől való távoltartását - közölte a Szabolcsihírrel Sörös László sajtószóvivő.

A vádirat szerint február 25-én élettársát súlyosan bántalmazta a vádlott, melynek következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A törvényszék március 20-án megszüntette a vádlott előzetes letartóztatását, mivel - mint azt a Szabolcsihír is megírta, a konyári férfi az Összefogás Párt színeiben - képviselő-jelöltként indult az országgyűlési választáson, és az eljárás a vádlott mentelmi joga miatt nem volt folytatható vele szemben. A választások után a büntetőeljárás újra indult, május 28-án ismét elrendelte a bíróság a vádlott letartóztatását.

[Beillesztett cikk: Váratlan fordulat Nyíregyházán egy gyilkossági kísérlet ügyében]

A november 28-án megtartott tárgyaláson a vádlott és védője óvadék ellenében indítványozta a letartóztatás megszüntetését. A bíróság az indítványnak helyt adott. A bűnügyi felügyelet keretében a vádlott nem hagyhatja el lakóhelyének közigazgatási területét.

A végzés nem végleges, az ügyész fellebbezést jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés