Hirdetés

Embercsempészek előzetesben Mátészalkán

Szabolcsihír

2019.01.09. 12:42

Embercsempészek előzetesben Mátészalkán
Fotó: police.hu

Uszkán várták a törököket.

Hirdetés

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája január 8-án "több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette" miatt indult eljárásban elrendelte két férfi letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel Sörös Lászó sajtószóvivő.

A nyomozás adatai szerint a dán, illetve német állampolgárságú gyanúsított január 5-én érkezett Magyarországra azért, hogy segítsenek egyikük török unokatestvérének és három ismerősének az ukrán-magyar határ illegális átlépését követően Nyugat-Európába eljutni. Megállapodásuknak megfelelően a négy külföldi személy január 5-én éjszaka átgyalogolt a határon, azonban a határőrök az Uszka - Tiszabecs közötti útszakaszon feltartóztatták őket.

A két gyanúsított Uszkán, egy autóban várta a négy török állampolgárt, hogy onnan tovább szállítsák őket Nyugat-Európába, tervük azonban meghiúsult, mert a határőrök őrizetbe vették mindkettőjüket.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak által elkövetett bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű, ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, illetve veszélyeztetnék a bizonyítási eljárás eredményes lefolytatását. A bűncselekmény 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A végzés nem végleges.

MátészalkaembercsempészUszka

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés