Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövő héten újra elítélhetik az elmebeteg szabolcsi gyilkost

| 2019. 03. 24. | 14:44:00
T. Bélát korábban kényszergyógykezelték a barátnője brutális kivégzése miatt.
A jövő héten újra elítélhetik az elmebeteg szabolcsi gyilkost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék közlése szerint március 29-án a tanúkihallgatáson túl ítélethirdetés is várható a T. Béla ellen emberölés bűntett vádjával folyó büntetőperben.

T. Béla 2003-ban a barátnőjét ölte meg különös kegyetlenséggel. A féltékeny férfi egy buli után magával csalta a 21 éves kisvárdai nőt Fényeslitke határába, majd egy félreeső helyen megkínozta és megölte. A Bors megírta, a bestiális gyilkos botot döfött a lány nemi szervébe, kiszúrta a szemeit, átment rajta az autójával, végül  felgyújtotta a holttestet.

A Bors tavalyi cikke szerint a férfi kétszer is visszament a helyszín közelébe, ami közrejátszott a gyors lebukásában. Azt kérdezte ugyanis a helyszínelő rendőröktől, hogy „Kicsoda a megölt lány?”, miközben elvileg azt sem tudhatta, nő vagy férfi holttest körül dolgoznak a bűnüldözők.

T. Béláról a büntetőeljárás során az igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy a kóros tudathasadásos elmeállapot jeleit mutatja, nem képes felmérni a tettei következményeit. Ezért 2004-ben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság az emberölés vádja alól felmentette. Ugyanakkor – mivel tartani lehetett újabb erőszakos cselekményeitől – elrendelték a kényszergyógykezelését.

A férfit néhány évvel később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték. A Kelet-Magyarország 2016-ban elment Tornyospálcára, ahol a lap újságírójának azt mondták helyiek, „Mióta kiengedték Bélát, csend van körülötte. Igazából sem őt, sem a szülőket nem látni”.

Maga a vádlott a mostani bírósági tárgyalások egyikén úgy nyilatkozott a tavalyi gyilkosság reggeléről, hogy fenyegető érzete volt az apjával kapcsolatban, amiről képtelen volt eldönteni, valóság-e vagy képzelgés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés