Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra sincs meg a csaló nyíregyházi autódíler

| 2019. 05. 02. | 16:05:00
Toplistás bűnöző: sok-sok milliót szerzett meg bankoktól a kétezres években.
Továbbra sincs meg a csaló nyíregyházi autódíler
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenkét-tizenhárom évvel a terhére rótt bűncselekmények elkövetése után még gyanúsítottként sem sikerült kihallgatni azt az egykori nyíregyházi autókereskedőt, akinek bérelt helye van a rendőrség körözési toplistáján.

Kovács József Tamás (két képünkön) ellen 2016 őszén adtak ki nemzeti, majd európai és nemzetközi elfogatóparancsot.
Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvője a Szabolcsihir.hu érdeklődésére elmondta, a most 47 éves férfi ellen 2007 májusában jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a bűnüldöző hatóság.
Kovács József Tamás – közölte a sajtószóvivő – 2006-2007-ben autókereskedést működtetett Nyíregyházán, s ehhez a tevékenységéhez köthetően csalt ki milliókat pénzintézetektől. Mégpedig úgy, hogy különböző személyekkel fiktív autó adásvételi szerződéseket kötött, erre vették fel a hiteleket (a vevő valójában nem akarta és nem is vásárolta meg a papírokban feltüntetett gépkocsit).

A pénzintézetek által folyósított kölcsönök Kovács József Tamáshoz kerültek, akinek esze ágában sem volt ezeket visszafizetni. A férfi arra odafigyelt, hogy a kölcsön összege egy alkalommal se haladja meg a 2 millió forintot. Miként arra is, hogy a hitelfelvételekhez a hamis adásvételik mellett fiktív munkáltatói jövedelemigazolások is rendelkezésre álljanak.Kovács József Tamás ellen összesen 94 rendbeli bűncselekmény miatt van érvényben elfogatóparancs: 35 esetben csalás, 29-29-ben közokirat-hamisítás és magánokirat-hamisítás vétsége, illetve egy ízben zártörés vétség miatt.
A férfi társaival szemben – akik segítséget nyújtottak a bűncselekmények elkövetéséhez – a büntetőeljárás már befejeződött.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés