Busás zsákmányt hozott haza a részben nyíregyházi bűnbanda

Szabolcsihír

2019.12.18. 17:18

Busás zsákmányt hozott haza a részben nyíregyházi bűnbanda
A decemberi rajtaütés egyik helyszínén (Fotó: Police.hu)

Kétféle gázzal robbantottak automatákat Németországban.

Hirdetés

Hirdetés

Két különböző összetételű gázkeveréket vezettek be a bankautomatákba, melyek elegyet alkotva elektromos szikrát generáltak, majd felrobbantak. A detonáció ereje szétfeszítette az automata külső házát, s amikor az elkövetők az első „védelmi vonalat” leküzdötték, az ATM-ben található, bőrönd nagyságú pénzkazettához már könnyen hozzáférhettek – beszélt el a Zsaru Magazinnak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda osztályvezetője arról, hogy miként fosztott ki pénzautomatákat Németországban egy hajdúnánási és nyíregyházi szállal is rendelkező, nyolctagú bűnözői csoport.

A magyar gyanúsítottak közül többen ingatlanokat, gépkocsikat vásároltak a bűnös úton szerzett pénzből. K. Tamást (41), K. Balázst (39) és Z. Zsoltot (45) december 7-én fogták el Németországban, a trió egy hajdú-bihari településről indult el külföldre. Rajtuk kívül további négy személyre csaptak le a rendőrök Hajdúnánáson, Nyíregyházán és Budapesten. A csapat egy német állampolgárságú tagját szintén elfogták.

Gál András alezredes beszámolója elmondta: az eddigi információk szerint a társaság nyolc automata sikeres kifosztásával hozható kapcsolatba, de a külföldi nyomozók további eseteket is vizsgálnak. A jelenlegi adatok szerint 300 ezer euró, vagyis mintegy 100 millió forint került hozzájuk. 

A magyar és a német nyomozást, valamint a közös nyomozócsoport munkáját az Europol és az Eurojust segítette, az elfogásokban több mint száz rendőr vett részt. A férfiakat a rendőrök a német jogszabályok szerinti robbanóanyaggal elkövetett robbantás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

NyíregyházarendőrségATMBudapestHajdúnánásrobbanóanyaggal elkövetett robbantás

Szóljon hozzá!

Hirdetés