Kerülgeti a börtönt a nyíregyházi városi cég volt vezetője

szabolcsihir.hu

2020.02.18. 14:38

Kerülgeti a börtönt a nyíregyházi városi cég volt vezetője
B. Péter a miniszterelnökkel, a videó a mai napig megtalálható Orbán Viktor Facebook-oldalán

Az Orbán-kampányvideó egyik mellékszereplőjeként irányította magára a közfigyelmet.

Hirdetés

Hirdetés

Jogerősen 2 év börtönbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla 2018 őszén a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. volt ügyvezetőjét hűtlen kezelés miatt, de B. Péter egészségügyi okokra hivatkozva azóta sem kezdte meg letölteni a szabadságvesztést – hívta fel a figyelmet egy február 18-i cikkében a 24.hu. A férfit azért marasztalta el a bíróság két vádlott-társával együtt, mert még 2012-ben 32 millió forintos kárt okoztak az önkormányzati cégnek egy, csak papíron elvégzett földút-stabilizációs munkával.

B. Péter azzal hívta fel magára az országos média figyelmét, hogy Orbán Viktor 2014-as kampányvideójában szerepelt a családjával, a férfi ellen akkor már javában zajlott a büntetőeljárás. A 24.hu arról ír, hogy a férfinak 2019 tavaszán már érvényes jogszabályi lehetősége sem maradt a büntetés letöltésének halogatására, ennek ellenére nem vonult börtönbe. A portál cikke szerint B. Péter 2019 nyarán a köztársasági elnökhöz folyamodott kegyelmi kérvénnyel. Viszont úgy tűnik, a haladékot idén márciusig élvezhette, mert hamarosan mégis jelentkeznie kell a holmijával az illetékes büntetés-végrehajtási intézetnél.

B. Péter esetén túltesz a volt balmazújvárosi polgármester, V. Margit sztorija. A fideszes Tiba István közvetlen támogatását élvező asszonyt 5 év börtönnel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla 2018 áprilisában hivatal vesztegetésért, amit a bírósági szerint még a járásközpont jegyzőjeként követett el. V. Margit 2018 nyarán folyamodott kegyelemért a köztársasági elnökhöz. Ezzel párhuzamosan megszerezte az igazságügyi miniszter engedélyét ahhoz, hogy amíg Áder János nem dönt, ne kelljen megkezdenie a börtönbüntetést. A köztársasági elnököt viszont semmilyen határidő nem köti a kegyelmi kérvények elbírálásában. Így tulajdonképpen kellő igazságügyminiszteri  gátlástalansággal V. Margit bármeddig elkerülheti a rácsokat.

RaL

NyíregyházaOrbán ViktorFideszBalmazújvároshűtlen kezelésvesztegetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés