Kézigránátot izzított két váci férfi – a gáztűzhelyen

szabolcsihir.hu

2020.03.09. 13:26

Kézigránátot izzított két váci férfi – a gáztűzhelyen
A kép illusztráció.

A detonáció miatt több mint 100 embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát.

Hirdetés

Hirdetés

Március 7-én, este robbanás történt egy váci társasházban. Az eset során tűz nem keletkezett, az épületet 108 embernek kellett ideiglenesen elhagynia, ők azóta visszatérhettek otthonukba. A rendőrök szakértők bevonásával kezdték meg a robbanás keletkezési okának és körülményeinek vizsgálatát.

A police.hu tájékoztatása szerint a robbanás keletkezési helyén, egy harmadik emeleti lakás konyhájában az ott tartózkodó két férfi egy hatástalanítottnak vélt II. világháborús gránátot izzított a gáztűzhelyen, amikor bekövetkezett a detonáció. A két férfit könnyű sérüléssel látták el a mentők.

A lakás átvizsgálásakor a rendőrök nagy mennyiségben találtak hatástalanítottnak vélt régi lőszereket, harcászati eszközöket, fegyvereket, II. világháborús relikviákat, ezek vizsgálata tűzszerész-, valamint fegyverszakértő bevonásával folyik. A lefoglalt eszközöket a két gyűjtőszenvedélyű férfi előzőleg hatástalanítottként szerezte be, vásárolta meg, majd azokból különböző emléktárgyakat készített. Velük szemben robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak a felrobbant II. világháborús gránátot egy kókai illetőségű férfitől vették, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei közreműködésével március 9-én otthonában elfogtak, előállítottak.

Kihallgatásával egy időben kókai házában megkezdődött a helyszíni szemle és a kutatás.
Vác kézigránát

Szóljon hozzá!

Hirdetés