Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisvárdán és Nyíregyházán is megfordult az ukrán bűnöző

| 2020. 06. 23. | 21:54:00
N. O.-t 5 év börtönnel bűntették, kiutasítva az országból.
Kisvárdán és Nyíregyházán is megfordult az ukrán bűnöző
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 5 év börtönbüntetéssel sújtotta az első fokon eljáró Kisvárdai Járásbíróság június 23-án azt az ukrán férfit, aki tavaly afgánokat csempészett Magyarországra, továbbá egy társával bolti betöréseket is elkövetett a járásközponti városban. N. O.-t embercsempészés és lopás miatt marasztalták el, 5 évre kiutasítva Magyarországról.

Az ítélet tényállás szerint a vádlott tavaly áprilisban hat afgán állampolgárt segített Magyarországra azért, hogy Németországba juttassa őket. A közép-ázsiaiakat Kijevben szállásolták el, majd az ukrán-magyar határon a Tiszán keresztül keltek volna át egy csónakban. Azonban az itteni oldalon lelepleződtek. Az afgánok fejenként 14-15 ezer dollárt fizettek az embercsempészésben közreműködőknek.

Ami a lopásokat illeti, N. O. egy szintén ukrán társával tavaly februárban felfeszítette egy kisvárdai telefonbolt ajtaját, telefonokat, tableteket vittek el, egyenesen visszatérve Ukrajnába. Nem sokkal később egy nyíregyházi motorkereskedésbe próbáltak betörni, de nem jártak sikerrel. Egy közelben parkoló motort megkíséreltek elvinni, levágták róla a lakatot, de a beindítással kudarcot vallottak. A bíróság a terhükre rótta azt is, hogy 2018 decemberétől a következő év elejéig motorokat, csónakmotort, fűnyírót, laptopokat loptak el összesen 7,3 millió forintos kárt okozva. 

N. O. a bűncselekményeket maradéktalanul beismerte, megbánta, így lehetőség volt arra, hogy a bíróság előkészítő ülésen hozzon ítéletet. A lopásokban közreműködő társa ismeretlen helyen tartózkodik, ezért vele szemben tárgyaláson hoznak majd ítéletet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés