Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Másfél évet kapott a rendőröktől kérdezősködő, eltévedt embercsempész

| 2020. 06. 18. | 20:51:00
Az ukrán társai ellen elfogatóparancsot adtak ki.
Másfél évet kapott a rendőröktől kérdezősködő, eltévedt embercsempész
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mátészalkai Járásbíróság a június 18-án megtartott előkészítő ülésen I. rendű F.S. vádlottat 3 rendbeli bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt - halmazati büntetésként - 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, 5 évre kiutasította Magyarország területéről, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

Az I. rendű vádlott ukrán állampolgár társával – a szintén ukrán II. rendű L.O. vádlottal - együtt 2019. április 26-án és június 2-án összesen 7 migránst csempésztek át a román magyar határon Magyarországra, majd őket autóval Németországba vitték. A II. rendű vádlott a közreműködésért esetenként 1000, illetve 600 Euro-t fizetett az I. rendű vádlottnak.

Harmadik társuk - a III. rendű B.V. vádlott – szállította a külföldieket Románia területén a határ közelébe és illegális határlépésüket segítve kísérte át őket az I-II. rendű vádlottakhoz, Magyarországra.

2019. június 9-én az I. rendű vádlott - a II. rendű telefonos utasítása alapján - négy vietnámi migránst vett fel autójába a magyar-román határszakasz közelében azért, hogy őket Németországba szállítsa.

Útközben eltévedt, ezért a Csengersimai Határátkelőhelyen az autóból kiszállva akart tájékozódni a Budapest felé vezető helyes irányról, azonban gyanús viselkedésére a határon szolgálatot teljesítő rendőrök felfigyeltek és igazoltatták őket.

Ennek során kiderült, hogy a gépkocsiban négy, a Magyarországra illegálisan belépett vietnámi állampolgár ül.

A nyomozás során a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és a büntetés mértékére egyezséget kötött az ügyészséggel. A bíróság június 18-án az egyezséget jóváhagyta és ítéletében kiszabta az ügyészség által indítványozott büntetést.

A bíróság döntését az ügyész, a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerős.

A II. és III. rendű vádlott jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, velük szemben a bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki és velük szemben a büntető eljárás 2020. szeptemberében folytatja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés