Több kiló heroint ástak el egy nyaraló kertjében a dílerek

szabolcsihir.hu

2020.06.22. 09:37

Több kiló heroint ástak el egy nyaraló kertjében a dílerek
(Fotók: police.hu)

Lecsapott a TEK a budapesti drogkereskedőkre. +Fotók, videók.

Hirdetés

Hirdetés

Nagy mennyiségű kábítószergyanús anyagot, feltehetően heroint talált a rendőrség egy domonyvölgyi kertben elásva – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda júnus 22-én a police.hu oldalon. A rendőrség az ügyben három férfit vett őrizetbe. A közlemény szerint a rendőrségnek információja volt arról, hogy P. Zsolt 50 éves budapesti lakos

nagy mennyiségben szerzett be külföldről heroint, és azt a 45 éves K. István segítségével domonyvölgyi nyaralójában rejtette el, majd az anyag higítása után lényegesen nagyobb mennyiségben és haszonnal továbbértékesítette.

Egyik vásárlója a 49 éves P. Pál volt, aki a megvett drogot szintén továbbadta. Az egyenruhások megállapították, egyik férfiaknak sincs érdemi munkahelye, illetve legális jövedelme, miközben valamennyien luxuskörülmények között éltek.

A nyomozók azt is megtudták, hogy nagyobb mennyiségű heroin érkezett P. Zsolthoz, ezért bűnügyi akciót szerveztek a drogkereskedők elfogására.

A férfit az M3-as autópályán vonták intézkedés alá, a gyanú szerint kábítószert adni P. Pálnak. Ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de nem járt sikerrel. Elfogásakor előre kiporciózott heroint találtak az alsónadrágjában. Ezzel egyidejűleg a Terrorelhárítási Központ egysége K. Istvánt vidéki nyaralóban, P. Pált fővárosi otthona előtt elfogta.

A hétvégi összehangolt akció után a rendőrök kutatásokat tartottak a férfiakhoz köthető ingatlanokban. A domonyvölgyi nyaralóban  az elásott ötkilónyi heroin mellett  további 131 gramm heroingyanús anyagot, 73 gramm folyékony metadont, és csekély mennyiségű marihuánát találtak.

A nyomozók lefoglaltak 2,5 millió forintot, valamint 4500 eurót, négy nagy értékű luxusautót, illetve zár alá vettek öt ingatlant és három bankszámlát. A KR NNI munkatársai a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat.

Galéria

drogheroinDomonyvölgy

Szóljon hozzá!

Hirdetés