Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűnszervezetben árulta a drogot H. Péter Kisvárdán

| 2020. 07. 15. | 16:50:00
A nyomozás végére minden kiderült, hamarosan vádat emelnek a férfi ellen. +Fotók
Bűnszervezetben árulta a drogot H. Péter Kisvárdán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rendőrök összehangolt akció keretében vontak intézkedés alá egy személygépkocsit, és annak sofőrjét még 2019 októberében Nyíregyházán. A rendőrök H. Péter 37 éves kisvárdai lakos által vezetett gépkocsiban 115,6 gramm kábítószer gyanúját keltő növényi származékot, valamint négy darab tablettát találtak. Ezzel egy időben a H. Péter tulajdonában lévő Peugeot gépkocsit - amit a férfi egyik nőismerőse vezetett - Kékcse közelében ellenőrizték a rendőrök. A nyomozók a jármű csomagtartójából 10,29 gramm kábítószer gyanúját keltő zöld növényi származékot, valamint 600,48 gramm fehér színű, massza állagú anyagot foglaltak le. Az szakértői vélemény alapján a nagy mennyiségű fehér színű massza amfetamin hatóanyag-tartalmú kábítószer.

A nyomozás adatai szerint H. Péter Kisvárda területén rendszeresen értékesített kábítószert kiterjedt fogyasztói és viszonteladói körében.

A rendőrség H. Pétert elfogása után kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanújával kihallgatta, őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A dombrádi rendőrök a féléves nyomozás alatt feltérképezték a gyanúsított bűnös kapcsolatrendszerét, és egyesítették az ország más rendőri szerveinél vele szemben folyamatban lévő kábítószerrel kapcsolatos büntetőeljárásokat. Végül egy bűnszervezet működése rajzolódott ki a nyomozók előtt. H. Péter két viszonteladó bűntársát szintén kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsították meg, valamint a hozzájuk köthető fogyasztói körbe tartozókat is azonosították és kihallgatták. A narkotikumok árusítását a bűnös jövedelemszerzés motiválta, így az abból származó vagyont is feltérképezték a nyomozók, és a büntetőeljárás alatt lefoglaltak kétmillió forint készpénzt, mobiltelefonokat, nagy értékű szerszámgépeket és egy személygépkocsit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés