Megkötöztek és megvertek egy nőt saját lakásában, Budapesten

szabolcsihir.hu

2020.07.19. 13:19

Megkötöztek és megvertek egy nőt saját lakásában, Budapesten

Az elkövetők virágkézbesítőnek álcázva jutottak be és 600 ezer forintot raboltak.

Hirdetés

A rendőrség ügyeletére július 13-án éjjel egy házaspár tett bejelentést, hogy egy óbudai társasház második emeleti lakásából segélykiáltásokat hallanak, egy nő kér segítséget, mert bezárták a lakásába. A rendőrök a segélyhívásra a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek, majd a katasztrófavédelem egységei emelőkocsi segítségével a teraszon keresztül jutottak be a lakásba – olvasható a police.hu oldalon. A nő a rendőröknek elmondta,

az este folyamán egy ismeretlen nő csengetett be hozzá, hogy egy virágküldeményt hozott, majd amikor ajtót nyitott neki, a vele együtt lévő férfi belépett a lakásba és megütötte.

A nő az ütéstől a földre esett, ahol támadói többször megrúgták, majd megkötözték. Ezt követően – hogy ne tudjon segítséget kérni – a szájába egy ruhadarabot tömtek és a fejét is letakarták. Utána már csak hallotta, hogy a nő és a férfi a lakásban kutatnak. Távozásuk előtt egy fém rúddal még többször megütötték, majd rázárták a lakást és a kulcsait is elvitték. A támadók a lakásából közel 600 ezer forint értékben vittek el műszaki cikkeket, ékszereket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztály nyomozói forrónyomon megkezdték az elkövetők felkutatását és a kamerafelvételek elemzését követően megtalálták azt az autót, amivel a nő és a férfi a sértett lakásához érkezett.

A nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti 24 éves B. Vivient, majd a párt július 16-án közös újpesti otthonukban elfogták.

A rendőrök S. Mátét és B. Vivient rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság elrendelt. A nyomozás során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy S. Mátét és B. Vivient a sértett egyik volt barátja, V. Bálint kérte meg a cselekmények elkövetésére. A beszerzett információk alapján a rendőrök a 38 éves V. Bálintot július 18-án lakásán elfogták, majd előállították.

A férfit felbujtóként rablás bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, valamint súlyos test sértés bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.
Budapestrablás

Hirdetés

Szóljon hozzá!