Nagy hiba volt bepálinkázva autóba ülni Bujon

Szabolcsihír

2020.07.20. 11:26

Nagy hiba volt bepálinkázva autóba ülni Bujon
Átengedte a volánt, pedig tudta, hogy jogsija sincs a lánynak

A kótaji férfi duplán felel a felelőtlenségért.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a napokban emelt vádat az ellen a kótaji férfi ellen, aki idén áprilisban közös italozást követően megengedte 17 éves ismerősének, hogy a személygépkocsiját vezesse, majd a nő ittassága és gyakorlatlansága miatt Bujon egy kerítésnek ütközött - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi és a fiatalkorú nő 2020 áprilisában a nő lakásán italozott, házi pálinkát fogyasztottak. Éjfél körül a nő megkérte a férfit, hadd vezesse az autóját. Annak ellenére, hogy a fiatal gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezett és mindketten ittas állapotban voltak, a férfi a kérésnek eleget tett, és beültek a személygépkocsiba. A nő körülbelül 1 kilométert vezethetett Buj utcáin, amikor az egyik kereszteződésben balra kanyarodás során ittassága és rutintalansága miatt nekiütközött egy kerítésnek.

Az ütközést követően, mivel az ingatlanról a nő nem tudott kihajtani, a férfivel helyet cserélt, és a szintén ittas társa az udvarról kitolatva megpróbált elmenekülni, azonban

az ingatlan tulajdonosa a hatalmas csattanásra felébredt, a gépkocsi után szaladt, és az utcán megállította, majd értesítette a rendőrséget.

A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a kerítésben több mint 200.000 forint kár keletkezett.

Mindkét sofőr közepes fokú ittas állapotban vezetett, ezért ittas vezetésért mindkettőjüknek, a férfinek pedig ezen túlmenően azért is felelnie kell, mert a jármű vezetését ittas állapotú, vezetői engedéllyel nem rendelkező személynek engedte át, és anyagi káros balesetnél, el akarta hagyni a helyszínt adatainak hátra hagyása nélkül.
ittas járművezetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés