Részben tagadja tettét a testvéreit karácsonykor megkéselő szabolcsi

Szabolcsihír

2021.04.27. 17:32

Részben tagadja tettét a testvéreit karácsonykor megkéselő szabolcsi
A kép illusztráció

A férfit azzal is gyanúsítják, hogy megrúgta a feleségét.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék április 27-én előkészítő ülést tartott az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és kábítószer birtoklásának vétsége miatt L.D. vádlottal szemben folyamatban lévő ügyben - közölte a Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

A vádirat szerint a férfi még 2019. december 24-én napközben alkoholt ivott és kábítószert fogyasztott, majd az esti órákban egy családi rendezvényen pofon ütötte és megrúgta a feleségét.

Az asszony a verés elől bemenekült a házba, és az ott lévő rokonoktól kért segítséget. A vádlott testvérei kimentek az udvarra, hogy a további bántalmazást megakadályozzák, azonban ekkor a vádlott a zsebéből elővett egy kést.

Amikor az egyik testvére megpróbálta lefogni a vádlottat, akkor ő a nála lévő késsel többször megvágta és megszúrta a férfit. Ezután a vádlott a testvére segítségére siető másik testvérére is rátámadt. Ezután a sértettek bementek a házba, közben a lakásban lévők telefonon értesítették a mentőket és a rendőrséget.

Mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a vádlott által használt eszközre és a sérült testtájékra tekintettel fennállt az életveszélyes sérülések reális esélye is.

A vádlott az előkészítő ülésen részben ismerte be tettét. Azzal védekezett, hogy az egyik testvérének csak kisebb sérüléseket okozott, míg másik testvére a dulakodás közben magának okozta sérüléseit. Elmondta továbbá, hogy nem volt tudomása arról, hogy az általa fogyasztott cigaretta kábítószert tartalmaz. Az eljárás június 08-án tárgyaláson folytatódik, ahol a vádlott kihallgatása és tanúk meghallgatása várható.
Nyíregyházi Törvényszék

Hirdetés

Szóljon hozzá!