Nem tűnt depressziósnak barátja szerint a román orvos, aki Nyíregyházán ölt

Szabolcsihír

2021.05.07. 16:10

Nem tűnt depressziósnak barátja szerint a román orvos, aki Nyíregyházán ölt
Félárván kell felnőniük az ikreknek, akik 7 évesek voltak, amikor anyjukat lelőtték (archív felvétel, blikk.hu)

Az orosi Friss utcán 2016 augusztus 31-én történt a tragédia.

Hirdetés

Hirdetés

 A május 7-i tárgyalási napon két tanút hallgatott meg a bíróság az „orosi gyilkosságként” elhíresült ügyben. Mint ismeretes, a Sátoraljaújhelyen dolgozó román orvos a vád szerint ikergyermekei szeme láttára agyonlőtte anyjukat, miután az elutasította szerelmét, míg a nő férjét életveszélyesen megsebesítette 2016. augusztus 31-én az orosi Friss utcai otthonukban. Előre kitervelten, aljas indokból több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják az orvost.

A Nyíregyházi Törvényszéken a bírság ezúttal azt a két tanút hallgatta meg, akiket dr. S. D. kért tanúként beidéztetni: barátját és egy háziorvos kollégáját. Mindkettőt a vádlott személyi körülményeiről, életviteléről kérdezték. Az orvos ugyanis védekezésében arra hivatkozott, hogy a gyilkosság elkövetése körüli időben depressziós volt.

A vádlott barátja azonban a román orvos korábbi védekezését nem támasztotta alá. Mint kiderült: néhány nappal a cselekmény elkövetése előtt találkoztak, és a barát épp ellenkezőleg: teljesen felszabadultnak látta a férfit, aki ráadásul szabadságra készült. Mint a tanú elmondta: nem látott rajta depressziós tüneteket. Hasonlóan nyilatkozott a másik tanú is.

Nincs még időpont a következő határnapra, mert a tárgyalás szakértők meghallgatásával folytatódik, s velük még időpontot kell egyeztetni. A bíróság személyesen, Nyíregyházán hallgatja meg S. D. Romániában élő testvérét. Jogsegély útján hallgatnak ki további, Romániában élő tanúkat, tőlük is arra kíváncsiak, a vádlott védekezését alátámasztják-e az állapotára, körülményeire vonatkozó kérdésekre adott válaszaik.

S. D.-t egyébként nem Nyíregyházán, hanem a tiszalöki büntetésvégrehajtási intézetben tartják fogva.

orosi gyilkosság

Hirdetés

Szóljon hozzá!