Börtönbe küldenék a férfit, aki kocsikázni akart, de oszlopokat talált el Mátészalkán

Szabolcsihír

2021.10.15. 11:56

Börtönbe küldenék a férfit, aki kocsikázni akart, de oszlopokat talált el Mátészalkán
Szerencséje volt

Ittas volt, jogosítványa nem volt.

Hirdetés

Hirdetés

A Mátészalkai Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele miatt vádat emelt az ellen a fiatal férfi ellen, aki ittasan „elkötött” egy kistehergépkocsit, de néhány méter megtétele után fennakadt két betonoszlopon - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese a megyei főügyészség helyettes szóvivője.

A 22 éves férfi idén nyáron ittas állapotban Mátészalkán sétált, amikor észrevett egy kistehergépkocsit, amelynek az ajtaja nyitva volt. Egy hirtelen ötlettől vezérelve elhatározta, hogy kocsikázik egy kicsit, ezért beült a gépjárműbe, az indítógombbal beindította, és tolatni kezdett.

Nem ment a tolatás

Mivel a vádlott nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és ittas is volt, ezért néhány méter megtétele után nekitolatott két betonoszlopnak, amelyekre a tehergépkocsi fel is akadt, így nem tudott tovább haladni. A balesetet észlelte az egyik szomszéd, aki értesítette a gépjármű tulajdonosát, így a tehergépkocsit elhagyó fiatalembert a közelben elfogták.

Csak szeretne vezetni

A vádlottnak már nem ez volt az első ilyen bűncselekménye, ezért az ügyészség hosszabb időre börtönbe küldené, és azt is indítványozta, hogy a bíróság a közügyektől és a járművezetéstől is tiltsa el.

Mátészalkaittas vezetésJármű önkényes elvétele

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés