Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bántalmazó kapcsolat: az ügyészség kevesli a 7 év börtönbüntetést 

| 2021. 11. 26. | 17:35:00
A vádlott úgy megverte az élettársát, hogy az bele is halhatott volna. Nem először.
Bántalmazó kapcsolat: az ügyészség kevesli a 7 év börtönbüntetést 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Súlyosbítaná a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a 39 éves férfinak a büntetését, aki két éven belül második alkalommal bántalmazta súlyosan az élettársát Szabolcs megyében. A vádlottat életveszélyt okozó testi sértés és kapcsolati erőszak bűntettekért 7 év börtönnel sújtotta az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék.

Az ítéleti tényállás szerint a rendszeresen italozó pár életében „megszokott” volt, hogy a férfi kezet emel a nőre, ez így ment évek óta. E lelki terrorban az asszony rettegve élt. A bíróság egy 2018-as bántalmazás miatt jogerősen 5 év 6 hónap börtönre ítélte a férfit, aki az előzetes letartóztatás megszüntetése után nem sokkal újra összeköltözött a sértettel. 

A második eset 2020 májusában történt, amikor a vádlott annyit ivott, hogy összeesett. Élettársa mentőt hívott volna, de a magához térő terhelt megfenyegette. A nő ekkor a rendőrségnek telefonált. A járőröknek  már mindketten úgy nyilatkoztak, hogy nem történt semmi érdemleges, így az egyenruhások szóbeli figyelmeztetést követően távoztak. Azután viszont a férfi dühében úgy megverte a párját, hogy másnap a mentők orrcsonttöréssel, koponyaűri bevérzéssel, zúzódásos sérülésekkel – közvetett életveszélyes állapotban – szállították kórházba. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés