Bántalmazó kapcsolat: az ügyészség kevesli a 7 év börtönbüntetést 

Szabolcsihir.hu

2021.11.26. 16:35

Bántalmazó kapcsolat: az ügyészség kevesli a 7 év börtönbüntetést 
Feltételesen volt csak szabadságon, mégis újra rátámadt a nőre (Illusztráció: Freepik)

A vádlott úgy megverte az élettársát, hogy az bele is halhatott volna. Nem először.

Hirdetés

Hirdetés

Súlyosbítaná a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a 39 éves férfinak a büntetését, aki két éven belül második alkalommal bántalmazta súlyosan az élettársát Szabolcs megyében. A vádlottat életveszélyt okozó testi sértés és kapcsolati erőszak bűntettekért 7 év börtönnel sújtotta az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék.

Az ítéleti tényállás szerint a rendszeresen italozó pár életében „megszokott” volt, hogy a férfi kezet emel a nőre, ez így ment évek óta. E lelki terrorban az asszony rettegve élt. A bíróság egy 2018-as bántalmazás miatt jogerősen 5 év 6 hónap börtönre ítélte a férfit, aki az előzetes letartóztatás megszüntetése után nem sokkal újra összeköltözött a sértettel. 

A második eset 2020 májusában történt, amikor a vádlott annyit ivott, hogy összeesett. Élettársa mentőt hívott volna, de a magához térő terhelt megfenyegette. A nő ekkor a rendőrségnek telefonált. A járőröknek  már mindketten úgy nyilatkoztak, hogy nem történt semmi érdemleges, így az egyenruhások szóbeli figyelmeztetést követően távoztak. Azután viszont a férfi dühében úgy megverte a párját, hogy másnap a mentők orrcsonttöréssel, koponyaűri bevérzéssel, zúzódásos sérülésekkel – közvetett életveszélyes állapotban – szállították kórházba. 

A vádlott csak egy-két pofont ismert el, védőjével elsődlegesen felmentésért, valamint a bűncselekmény enyhébb minősítése és a büntetés enyhítése végett fellebbezett. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja azonban az, hogy a kiszabott szabadságvesztés a cselekmény súlyához, a bűnismétlő támadó társadalmi veszélyességéhez képest enyhe. A fellebbezéseket a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bírálja el.
Nyíregyházi TörvényszékKapcsolati erőszaktesti sértés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés