Ivott, majd forgalommal szemben vezetett egy nyíregyházi férfi

ugyeszseg.hu

2021.11.19. 14:14

Ivott, majd forgalommal szemben vezetett egy nyíregyházi férfi
(Fotó: ugyeszseg.hu)

Később megpróbált leparkolni, amelyről videó is készült.

Hirdetés

Hirdetés

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki az egyik helyi presszóban nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd gépkocsijával megpróbált beállni a társasházi lakásának udvarára – írja az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a férfi idén június közepén, egy délután, egy helyi presszóban sört és rövid italt fogyasztott, ezt követően ült gépkocsijába, majd indult hazat.

Ittassága miatt viszont a forgalommal szemben közlekedett az utcájukban, noha az utca elején  „Behajtani tilos” tábla van.

 

Hazaérve nehézséget okozott neki beparkolni a társasház udvarára, amit észleltek az utca lakói, és egyikük felvételt készített. A közelben lakók értesítették a rendőrséget is, a járőrök néhány percen belül a helyszínre érkeztek, majd előbb szondát fújattak a vádlottal, utána pedig vér- és vizeletvételre előállították a kórházba. A férfi vérében 2,6 ezrelék alkoholkoncentráció volt a vezetéskor, amely súlyos fokú ittas állapotnak felel meg.

A gyanúsítotti kihallgatáson a férfi tagadta, hogy ittasan vezetett, azzal védekezett, hogy kizárólag azt követően fogyasztott alkoholt, hogy a társasház udvarára beparkolt. 

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közúti járművezetéstől. Vezetői engedélyét egyébként a rendőrök már a helyszínen elvették a férfitól.

 Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Nyíregyházaittas vezetés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés