Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dominikán is utolérte a múlt a nyíregyházi gyilkost

| 2022. 01. 28. | 10:10:00
Az ügyészség nem elégedett az első fokon kiszabott büntetéssel.
Dominikán is utolérte a múlt a nyíregyházi gyilkost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon – tavaly novemberben – kiszabott 9 év börtönbüntetés súlyosbítását kezdeményezte a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a férfinak az ügyében, aki még 2008-ban agyonverte élettársát, és Dominikára menekült.

A január 28-i ügyészségi közlés emlékeztet: a magyar hatóságok 2018 nyarán bukkantak a F. L. nyomára a Karib-tengeri szigeten, és nemzetközi jogsegély alapján hozták haza. A férfit a Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntettében ítélte el. Az agresszívitásra, féltékenykedésre hajlamos vádlott öt éven át élt a sértettel. Szerelemféltés miatt többször volt köztük szóváltás, sőt tettlegesség.

Az emberölés azután történt, hogy a huszonéves nő szórakozni ment a barátaival, ahonnan egy ismerőse vitte haza taxival. A párja ezen annyira feldühödött, hogy pofon vágta ezt az ismerőst, az élettársát pedig bezavarta a lakásba. Azt követően napokig verte a sértettet, fojtogatta, letépte a körmét. A bántalmazás következtében a nő legalább 32 sérülést szenvedett el; a férfi másnap magára hagyta, külföldre szökött. Az áldozatra egy közös ismerős talált rá, kórházba vitték, de az életét már nem sikerült megmenteni.
A vádlott külföldön családot alapított, vállalkozásba kezdett. 

A büntetőügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés