Hirdetés

Szerelemből hazudta a tiszaeszlári rablást

Szabolcsihír

2022.01.12. 15:04

Szerelemből hazudta a tiszaeszlári rablást
A kép illusztráció: pixbay.com

Félrevezette a rendőröket, hogy visszaszerezze imádottját.

Hirdetés

Hirdetés

Hatóság félrevezetésének vétsége miatt az ügyészség felfüggesztette egy évre az eljárást azzal a férfival szemben, aki azt állította a rendőröknek, hogy kirabolták, azonban ez nem volt igaz.

Az ügy rézleteiről Szilgyi László sajtószóvivő a Szabolcsihírel közölte: a 21 éves gyanúsított tavaly november 8-án este a Tiszavasvári Rendőrkapitányságon bejelentést tett, miszerint őt Tiszaeszlár területén négy ismeretlen személy az utcán pár perccel korábban kirabolta.

Sajnálatot várt

A rendőrség a bejelentés alapján megjelent a helyszínen, kikérdezték a férfit, aki ellentmondásokba került, és végül bevallotta, hogy semmilyen rablás nem történt a sérelmére. Tettét azzal magyarázta, hogy szakított vele a barátnője, akihez így akart közelebb kerülni, gondolván, hogy a barátnője a rablás miatt megsajnálja őt. A rendőrség a rablás miatt nem is folytatta le az eljárást, a feljelentést elutasította, ugyanakkor nyomozás indult a fiatalember ellen hatóság félrevezetésének vétsége miatt.

Bocsánatot kért

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított beismerő vallomást tett, megbánta a cselekedetét, sőt kihallgatása során az eljáró rendőröktől a jegyzőkönyvben bocsánatot kért, az ügyészség úgy ítélte meg, hogy nem szükséges vele szemben vádat emelni, elegendő, ha egy évre az eljárást felfüggesztik. Ha az egy év eredményesen eltelik, akkor az ügyészség meg fogja szüntetni az eljárást.

Tiszaeszlárhatóság félrevezetése

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés